Во бескрајниот универзум на животни искуства, жените од 25 до 40 години се истакнуваат како светилници на енергија, страст и интуиција. Ова се годините на интензивна преобразба и самооткривање. Во овој период, жената не само што гради својата кариера и формира свое семејство, туку и активно учествува во обликувањето на светот околу неа. Секој ден, таа се соочува со нови предизвици, барајќи рамнотежа меѓу личниот и професионалниот живот. Во таа динамика на жената да го менаџира домот, децата и работата, секој месец се соочува со неподносливи болки, непријатност, вознемиреност и осаменост кога ќе и пристигне менструалниот период. Менструацијата се јавува кога матката почнува да ја исфрла слузницата на ендометриумот еднаш месечно. Малку болка, грчеви и непријатност за време на менструалните периоди се нормални, но прекумерната болка за време на менструацијата ја нарушува секојдневната рутина наречена дисменореа. Дури и повеќето жени во репродуктивна возраст имаат физички непријатности пред почетокот на менструацијата, оваа болка може да биде блага по природа, но во неколку случаи симптомите може да бидат доволно силни за да влијаат на рутинската работа. Околу 5-8% од жените се погодени од тешки предменструални синдроми. Главната причина за ова нарушување е хормоналната нерамнотежа низ која поминува женското тело за време на менструалниот циклус. Со длабоко разбирање на уникатните потреби, предизвици, амбиции, како и проблемите со кои милиони жени ширум светот се соочуваат секој месец,

Планет Ајурведа со гордост го претставува Female Health Support. Ова не е само производ, туку и партнерство со природата, создадено да ги поддржи и засилни женските квалитети кои ги прават жените толку специјални и незаменливи. Во современиот свет, каде што се очекува од жените да бидат на сè повеќе позиции и да исполнуваат сè повеќе улоги, е важно да имаат поддршка која е специјално создадена за нив. Female Health Support е резултат на истражувања и разбирање на потребите на жените, и е создадена да им помогне да ги постигнат своите цели и амбиции. Оваа формула е обогатена со природни состојки кои се познати по своите благотворни својства за женското тело и дух. Производот се состои од Ашок (Saraca indica), Лодра (Symplocos racemosa), Шатавари (Asparagus racemosus), овие билки се природни додатоци за одржување на целокупното здравје кај жените.

Тој е дизајниран да обезбеди хормонална рамнотежа, да го засили имунитетот, да го поддржи репродуктивното здравје и да обезбеди енергија и виталност. Оваа формулација е многу корисна за поддршка на женските репродуктивни органи и ефикасно лекување на менструални нарушувања како синдром на полицистични јајници, нередовна менструација и ПМС. Производот помага во ублажување на болките во телото, кај нарушуено расположение. а исто така ги подобрува проблемите поврзани со кожата. Секоја жена заслужува да се чувства силна, здрава и усогласена со своето тело. Со Female Health Support, Планет Ајурведа сака да обезбеди алатка која ќе им помогне на жените да ja постигнат состојбата на хармонија и рамнотежа.  “Female Health Support” е повеќе од само производ – тоа е партнер на секоја жена во нејзината мисија да живее полн и здрав живот. Ние во Планет Ајурведа сме посветени на создавање на решенија кои ги поддржуваат и обогатуваат животите на жените насекаде.

Други содржини

Најпродавани
производи