Dr. Girish Shirke

Не ја пропуштајте можноста да направите консултации со Ајурведскиот специјалист и доктор по медицина д-р. Гириш Ширке од Индија, професор на Ајурведскиот медицински колеџ Dhanvantari.

Д-р. Гириш Ширке e сопственик на “ Shri Vishwanand “ –  ајурведска клиника и панчакарма центар во Пуне, Индија од 2004. година. Тој се занимава со проучување на лековити билки и лекови, нивното потекло, природа, својства и ефекти врз луѓето. Специјалист е по панчакарма со многу награди и признанија низ светот. Добитник е и на високо престижната награда “Ајуш Камал” за придонес во ширењето на Ајурведата во светот.

Д-р Гириш Ширке извршува пулсна дијагностика, дели совети за исхрана, суплементи и вежби.