Ајурведа (Ају значи „живот“, а веда „знаење“) преведено од санскритски би значело: наука за животот – наука за живеење.

Ајурведа

Ајурведата е првата медицина во светот која потекнува од Индија, стара повеќе од 5000 години. Ајурведата не е само едноставен систем за нега на здравје, туку е и форма на животен стил адаптиран за одржување на совршен баланс и хармонија внатре во човековото тело. Оваа древна индиска медицина користи различни техники кои комбинираат исхрана, хербална медицина, арома терапија, масажа и медитација, за да го вратат телото во совршена рамнотежа.

Ајурведата се темели врз принципот на “Три-дош” или теорија на три енергии – Вата, Пита и Кафа.

ВАТА ДОША

Вата доша (воздух и етер) го симболизира движењето. Се карактеризира со енергичност, креативност, брзина, зиморливост, непостојаност, несигурност.

ПИТА ДОША

Пита доша (оган и вода) ја симболизира трансформацијата. Се карактеризира со амбициозност, прецизност, остроумност, директност, одлучност, избувливост.

КАФА ДОША

Кафа доша (вода и земја) главно одлучува за структурата на телото на секоја индивидуа. Се карактеризира со релаксираност, трпеливост, бавност, лојалност, темелност, стабилност.

Што избраа нашите клиенти?

Најпродавани производи

Што претставува Арјуна?

Арјуна – помага во оддржување на функцијата на срцето и придонесува за правилна работа на кардиоваскуларниот систем. Исто така, помага во работата на црниот дроб. Ги штити клетките во телото преку своите антиоксидантни својства.

✓ Помага во оддржување на функцијата на срцето.
✓  Помага во работата на црниот дроб.
✓ Ги штити клетките во телото преку своите антиоксидантни својства.

Искуства

“Кога прв пат дојдов во Ајурведа не можев да се движам, бев врзана за кревет. Сега се чувствувам многу подобро и имам многу повеќе енергија. Успешно сум излекувана, имав гонартроза, остеоартрит, чир и хеликобактер. Еден од препораките беше и производот Kishore Guggul. Многу сум задоволна, супер се чуствувам, немам воопшто болки. Благодарност до докторите.”

Светлана Трошанска

“Мојата дијагноза е автоимуно заболување-лупус. Со Ајурведската терапија се чуствувам многу убаво и ја користам веќе 3 години. Ги немам проблемите, ги немам болките, се чувствувам многу појако, посилно. Ви благодарам и ви посакувам се најдобро.”

Др. Дола Мицкоска

“На 1ви Март 2017 година ми беше дијагностициран трет стадиум канцер на гради. После операцијата од мене беше побарано да се извршат уште анализи кои покажаа дека целиот црн дроб е метастазиран и дека операција не може да биде извршена. Од Април 2017година ја започнав Ајурведската терапија и на 27 Септември, 5 месеци после дијагнозата, мојот доктор потврди дека веќе немам метастази.”

Зденка Николовска

“Јаков е дете кое оди во градинка од негови 8 месеци. Бидејќи таму сите деца се постојано изложени на вируси и бактерии, Јаков неколкупати последователно доби бронхит иако примаше антибиотик. Но откако ја земаше 3 месеци терапијат која ни ја препорача докторот од Ајурведа, бронхитот не се појави повторно. Среќна сум што сме заштитени и на природен начин градиме имунитет.”

Изабела, мајка на Јаков

“Мојот проблем беше голем, ми константираа остеоартрит. Јас рацете не можев да ги исправам. Благодарение на ајурведските доктори успеав да ги доведам моите раце во нормала. Сега немам никаков проблем, можам да си ги движам и да ги работам сите домашни работи. Прекрасни производи, живот кои даваат.”

Микица Арсовска

“Ми беше дијагностицирано автоимуно заболување на кожата – лихен планус и ми кажаа дека се третира само со кортикостериоди и цитостатици. Но јас несакав да го почнам тоа, дознав за Ајурведата и почнав со терапија. Имам многу подобрувања. Презадоволна сум. Сите треба да бидат оптимисти о да веруваат, бидјќи секогаш природниот начин е многу подобар од хемискиот.”

Латинка Поповска

“Проблемот со алергија на полен го имам од мојата 17та година. Тој сосема го наруши квалитетот на моето секојдневно функционирање. Спрејовите со кортикостероиди воопшто не ми помагаа. Моја е среќата што навреме дознав за Ајурведата и многу сум благодарен што успеав со производите за алергија на ајурведа, на природен начин да го решам мојот проблем.”

Арсен Станковски